Over mij

Mijn naam is Petra van Rijn en ik kom uit Wijk bij Duurstede, waar ik ook ben opgegroeid. In het dagelijks leven ben ik docent in het voorgezet onderwijs en moeder van twee kinderen. Tekenen en schilderen is mijn grote passie. Ik ben thuis in verschillende technieken en heb daar diverse teken- en schilderlessen en workshops voor gevolgd. Maar het meeste leer je toch door het zelf te doen is mijn ervaring.
Materialen waar ik mee werk zijn aquarel, houtskool, kleurpotlood, acrylverf (ook toegepast in mixed-media), olieverf en pastelkrijt. Olieverf en pastelkrijt zijn de media waar ik het liefst mee werk, omdat ik daar het meeste uit kan halen voor het soort schilderijen en tekeningen die ik graag maak.
Ik werk graag realistisch met sprekende kleuren, want kleur zegt alles voor mij. Met kleur kan je de sfeer van je werk bepalen, maar je kunt je werk ook diepte geven met kleur en bepalen waar je oog naar toe gaat als je naar een kunstwerk kijkt.

Ik vind het leuk om anderen te inspireren en te leren zelf iets moois te creëren. Ik geef tekenlessen en workshops in het tekenen met pastelkrijt en pastelpotlood. Wie weet breid ik dat in de toekomst uit met olieverf schilderlessen.

Veel plezier met rondkijken op mijn website en wie weet zien we elkaar eens bij één van mijn tekenlessen of workshops!