Tekenlessen en workshops

Tekenlessen pastelkrijt

De tekenlessen met pastel zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. Tijdens de lessen leer ik je onder andere hoe je met pastelkrijt en pastelpotlood werkt, hoe je mooie kleurovergangen maakt en hoe je diepte in je werk krijgt. Je werkt voornamelijk aan je eigen werk, waarbij ik tips geef. Je mag natuurlijk je eigen plaatje meenemen, maar ik heb ook veel voorbeeldplaatjes om je te inspireren.
Af en toe doen we iets gezamenlijks in de les, zoals bijvoorbeeld een gezamenlijk plaatje, werken met een ander materiaal gecombineerd met pastel of iets anders. Je bent uiteraard vrij of je daaraan mee wilt doen of niet.
De lessen worden gegeven in mijn eigen atelier aan huis in Wijk bij Duurstede. Ik werk met kleine groepen (maximaal 8 personen), zodat er veel persoonlijke aandacht is en je kunt werken op je eigen niveau. Ook als je denkt dat je niet kan tekenen, laat ik je graag zien dat je meer kunt dan je denkt!
Gebruik van pastelkrijt en pastelpotlood is inbegrepen bij de lessen. Pastelpapier is tegen betaling bij mij te verkrijgen.

De tekenlessen zijn wekelijks op vrijdagochtend van 9 tot 11 uur, uitgezonderd de zomervakantie en rond de kerst.
Ik werk met strippenkaarten voor 10 lessen. Een strippenkaart kost €175,- en is een half jaar geldig. Dus als je liever niet elke week komt, is dat ook mogelijk.
Wil je een keer komen kijken en niet gelijk een strippenkaart aanschaffen? Een proefles is €15,-.
Als er belangstelling voor is, kijk ik naar de mogelijkheid om nog een groep op te starten.

Voor meer informatie en aanmelden, mail naar info@kleurinkunst.nl

Kinderatelier

Na de zomervakantie ga ik starten met het kinderatelier. Dit zijn teken- en schilderlessen voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. We werken met verschillende materialen zoals pastel, acrylverf, houtskool, aquarelpotlood, kleurpotlood, grafietpotlood, inkt etc. Tijdens de lessen kijken we naar de techniek van het tekenen en schilderen, maar het plezier staat voorop.
De lessen zijn op vrijdagmiddag van 15.00u tot 16.30u in de oneven weken, de lessen zijn dus om de week. De eerste les is op vrijdag 30 augustus 2024. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. De kosten voor het kinderatelier zijn €75,- per 5 lessen inclusief alle materialen. Wil je het eerst proberen? Een losse les kost €15,-.
De lessen worden gegeven in mijn atelier aan huis in Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar info@kleurinkunst.nl.

Workshops en
korte cursussen

Ik geef workshops en korte cursussen pasteltekenen op locatie in Wijk bij Duurstede en omstreken of in mijn atelier aan huis. Alle materialen zijn hierbij inbegrepen.
Vraag naar de mogelijkheden als je zelf een workshop wil plannen voor bijvoorbeeld een vriendinnenmiddag of bedrijfsuitje . Ook een kinderfeestje is mogelijk, zoals stenen beschilderen of een leuk schilderijtje maken bijvoorbeeld. Laat me weten wat uw wensen zijn, dan bespreken we wat er kan.
Bij mij thuis is er een maximum van 8 volwassenen of 9 kinderen. Als je zelf een locatie hebt, zijn meer personen mogelijk.

15 juni 2024
Workshop Stenen schilderen

Op 15 juni viert kinderboerderij De Vliert in Wijk bij Duurstede haar 50-jarig jubileum. Ze vieren dit met een groot feest met diverse activiteiten voor kinderen. Eén van deze activiteiten is een workshop stenen schilderen, die ik daar ga geven. De workshop is van 12 tot 2 uur. Kom je ook mee feestvieren?
Adres: Droogoven 1 in Wijk bij Duurstede.

21 juni 2024
Workshop Panpastel

Panpastel is een soort pastelkrijt maar dan in een andere vorm, geperst in een doosje wat lijkt op een soort make-up doosje. Door middel van speciale sponsjes breng je het aan op papier. Het wordt daardoor weleens schilderen met krijt genoemd. Met Panpastel kan je makkelijk dunne lagen opbrengen en goed kleuren mengen. Vaak wordt het gecombineerd met pastelpotloden voor de details.
Lijkt het je leuk om deze techniek eens te proberen? Op vrijdag 21 juni van 13.00u tot ca 17.00u geef ik een workshop Panpastel. Tijdens deze workshop laat ik je kennismaken met het werken met Panpastel en de combinatie met pastelpotlood. De kosten van de workshop zijn €50,- inclusief alle materialen. Het is handig als je al enige ervaring hebt met het tekenen met pastelkrijt en/of pastelpotlood. De workshop wordt gegeven in mijn atelier bij mij thuis in Wijk bij Duurstede. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@kleurinkunst.nl

24 juni 2025
Workshop Pastel tekenen op hout

Met een speciale ondergrond kan je met pastelkrijt ook op hout tekenen. Erg leuk om eens uit te proberen. Maak wat moois wat je direct in huis kan zetten.
Je kunt kiezen uit een boomstamschijf of een plankje hout om op te tekenen. Alle materialen zijn inbegrepen bij deze workshop. De kosten zijn €35,- Het is handig als je al enige ervaring hebt met pastel, maar het is niet nodig.
Deze workshop wordt gegeven in mijn atelier bij mij thuis in Wijk bij Duurstede op maandag 24 juni van 9.00u tot ca. 12.00u.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@kleurinkunst.nl

1 juli 2024
Workshop Panpastel

Panpastel is een soort pastelkrijt maar dan in een andere vorm, geperst in een doosje wat lijkt op een soort make-up doosje. Door middel van speciale sponsjes breng je het aan op papier. Het wordt daardoor weleens schilderen met krijt genoemd. Met Panpastel kan je makkelijk dunne lagen opbrengen en goed kleuren mengen. Vaak wordt het gecombineerd met pastelpotloden voor de details.
Lijkt het je leuk om deze techniek eens te proberen? Op maandag 1 juli van 9.00u tot ca. 13.00u geef ik een workshop Panpastel. Tijdens deze workshop laat ik je kennismaken met het werken met Panpastel en de combinatie met pastelpotlood. De kosten van de workshop zijn €50,- inclusief alle materialen. Het is handig als je al enige ervaring hebt met het tekenen met pastelkrijt en/of pastelpotlood.
De workshop wordt gegeven in mijn atelier bij mij thuis in Wijk bij Duurstede. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@kleurinkunst.nl

28 september t/m 2 november 2024

Cursus Pasteltekenen bij het Wijks Atelier

In het najaar ga ik weer een cursus geven bij het Wijks Atelier. Het is een cursus van 6 lessen van 2,5 uur.
Tijdens deze cursus leer je de techniek om met pastel te werken, dingen als diepte in je tekening aanbrengen en het belang van kleurgebruik. Er is geen vast onderwerp bij deze cursus.
We beginnen met wat kleine oefeningen om het materiaal te leren kennen. Daarna maken we een tekening waarin je het geleerde toe gaat passen. De laatste lessen gebruiken we om een tekening te maken van een onderwerp naar keuze. Je krijgt dan bruikbare tips, die je gelijk kunt toepassen in je werk. Voor dit werk mag je zelf een foto meenemen. 
Een leuke cursus die voor iedereen geschikt is, of je nu al ervaring hebt met tekenen of niet.
De cursus wordt gegeven op 6 zaterdagochtenden van 9.30 – 12.00 uur. De lessen worden gegeven bij het Wijks Atelier van 28/9 t/m 2/11. Aanmelden voor deze cursus kan binnenkort via het Wijks Atelier.
Kijk op: https://www.wijksatelier.nl bij: Activiteiten / Cursus / Tekenen.

Er volgen nog data van workshops bij mij thuis in het najaar.

Zie ook de Agenda voor informatie over workshops, korte cursussen en andere evenementen.