Tekenlessen en workshops

Tekenlessen pastelkrijt

De tekenlessen met pastel zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. De lessen worden gegeven in mijn eigen atelier aan huis in Wijk bij Duurstede. Ik werk met kleine groepen, zodat er veel persoonlijke aandacht is en je kunt werken op je eigen niveau. Ook als je denkt dat je niet kan tekenen, laat ik je graag zien dat je meer kunt dan je denkt!
Gebruik van pastelkrijt en pastelpotlood is inbegrepen bij de lessen. Pastelpapier is tegen betaling bij mij te verkrijgen.

De tekenlessen zijn wekelijks op vrijdagochtend van 9 tot 11 uur, uitgezonderd de schoolvakanties.
Ik werk met strippenkaarten voor 10 lessen. Een strippenkaart kost €175,- en is een half jaar geldig. Dus als je liever niet elke week komt, is dat ook mogelijk.
Wil je een keer komen kijken en niet gelijk een strippenkaart aanschaffen? Een proefles is €15,-.
Als er belangstelling voor is, kijk ik naar de mogelijkheid om nog een groep op te starten.

Voor meer informatie en aanmelden, mail naar: info@kleurinkunst.nl

Workshops en korte cursussen pasteltekenen

Ik geef workshops en korte cursussen pasteltekenen op locatie in Wijk bij Duurstede en omstreken of in mijn atelier aan huis. Alle materialen zijn hierbij inbegrepen.
Vraag naar de mogelijkheden als je zelf een workshop wil plannen voor bijvoorbeeld een vriendinnenmiddag of bedrijfsuitje .

17 mei t/m 7 juni 2024
Korte cursus ‘Bloemen tekenen met pastel’

Het is voorjaar! De bloemen komen weer tevoorschijn en bomen en struiken lopen uit. Houd je ook zo van deze lentekriebels? Kom dan gezellig bloemen tekenen bij de korte cursus ‘Bloemen tekenen met pastel’.
Dit is een serie van 4 lessen van 3 uur, voor beginners en gevorderden. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met pastelkrijt of met tekenen. We oefenen eerst wat met het tekenen van een bloem en de achtergrond. Daarna ga je een bloem tekenen van een foto die je zelf mee mag nemen, het liefst in close-up.
De cursus wordt gegeven in mijn atelier bij mij thuis in Wijk bij Duurstede van vrijdag 17 mei t/m 7 juni 2024 van 13.00 tot 16.00u.
De kosten voor deze cursus zijn €120,- inclusief al het materiaal.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kleurinkunst.nl

9 maart t/m 20 april 2024

Korte cursus Pasteltekenen bij het Wijks Atelier

In het voorjaar ga ik weer een korte cursus geven bij het Wijks Atelier. Het is een cursus van 6 lessen van 2,5 uur.


Tijdens deze korte cursus leer je de techniek om met pastel te werken en dingen als diepte in je tekening aanbrengen en het belang van kleurgebruik. Er is geen vast onderwerp bij deze cursus.
We beginnen met wat kleine oefeningen om het materiaal te leren kennen. Daarna maken we een tekening waarin je het geleerde toe gaat passen. De laatste lessen gebruiken we om een tekening te maken van een onderwerp naar keuze. Je krijgt dan bruikbare tips, die je gelijk kunt toepassen in je werk. Voor dit werk mag je zelf een foto meenemen. 
Een leuke cursus die voor iedereen geschikt is, of je nu al ervaring hebt met tekenen of niet.

De cursus wordt gegeven op 6 zaterdagochtenden van 9.30 – 12.00 uur. De lessen worden gegeven bij het Wijks Atelier van 9 maart t/m 20 april (op 30 maart is er geen les). De kosten voor deze cursus zijn €170,- alle materialen zijn hierbij inbegrepen. Aanmelden voor deze cursus gaat via het Wijks Atelier.
Kijk op: https://www.wijksatelier.nl bij: Activiteiten / Cursus / Tekenen.

19-1 t/m 16-2-2024
Korte cursus ‘Dieren tekenen met pastel’

In januari start er weer een korte cursus ‘Dieren tekenen met pastel’.
Dit is een serie van 5 lessen van 3 uur, voor beginners en gevorderden. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met pastelkrijt of met tekenen.
Allereerst oefen je met de details zoals de ogen en het tekenen van een vacht. Daarna gaan we gezamenlijk een dier tekenen. In de laatste lessen ga je een dier tekenen van een foto die je zelf mee mag nemen, het liefst in close-up. Dit kan natuurlijk ook je eigen huisdier zijn.
De cursus wordt gegeven in mijn atelier bij mij thuis in Wijk bij Duurstede van vrijdag 19-1-2024 t/m vrijdag 16-2-2024 van 13.00 tot 16.00u.
De kosten voor deze cursus zijn €150,- inclusief al het materiaal.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kleurinkunst.nl

8-1-2024
Workshop ‘Kennismaken met pasteltekenen’

Als je graag wil leren hoe je met pastel werkt, geef ik de workshop ‘Kennismaken met pasteltekenen’.
Tijdens deze workshop leer ik je de basis van het tekenen met pastelkrijt en pastelpotlood en ga je uiteraard zelf hiermee aan de slag. Ook proberen we twee verschillende soorten pastelpapier uit. Deze workshop wordt gegeven in mijn atelier bij mij thuis in Wijk bij Duurstede, op maandag 8 januari van 13.00-15.30u. De kosten van deze workshop zijn €25,- inclusief al het materiaal. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kleurinkunst.nl

29-12-2023
en 28-2-2024
Workshop Pastel tekenen op hout

Met een speciale ondergrond kan je met pastelkrijt ook op hout tekenen. Erg leuk om eens uit te proberen. Maak wat moois wat je direct in huis kan zetten.
Je kunt kiezen uit een boomstamschijf of een plankje hout om op te tekenen. Alle materialen zijn inbegrepen bij deze workshop. De kosten zijn €35,- Het is handig als je al enige ervaring hebt met pastel, maar het is niet nodig.
Deze workshop wordt gegeven in mijn atelier bij mij thuis in Wijk bij Duurstede op vrijdag 29 december van 13.00 tot 16.00/16.30u en op woensdag 28 februari 2024 van 9.00 tot 12.00/12.30u.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@kleurinkunst.nl

28-10 t/m 25-11
Korte cursus ‘Dieren tekenen met pastel’

In het najaar geef ik een korte cursus ‘Dieren tekenen met pastel’ bij het Wijks Atelier in Wijk bij Duurstede.
Dit is een serie van 5 lessen, voor beginners en gevorderden. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met pastelkrijt of met tekenen.
Allereerst oefen je met de details zoals de ogen en het tekenen van een vacht. Daarna gaan we gezamenlijk een dier tekenen. In de laatste lessen ga je een dier tekenen van een foto die je zelf mee mag nemen, het liefst in close-up. Dit kan natuurlijk ook je eigen huisdier zijn.
De cursus wordt gegeven van zaterdag 28-10 t/m zaterdag 25-11 van 9.30 tot 12.00u bij het Wijks Atelier.
De kosten voor deze cursus zijn €145,- inclusief al het materiaal.
Aanmelden voor deze korte cursus gaat via het Wijks Atelier.
Kijk op: https://www.wijksatelier.nl bij: Activiteiten / Cursus / Tekenen.

Zie ook de Agenda voor informatie over workshops, korte cursussen en andere evenementen.